Hoe kan je je voeten het best verzorgen

2 min gelezen
Reef slippers

Je voeten zijn een heel belangrijk onderdeel van je lichaam, toch vergeten veel mensen om hun voeten te verzorgen, wat kan leiden tot droge en schimmel voeten, maar ook je teennagels kunnen er niet best uit komen te zien. Je genoeg ademruimte geven is een van de belangrijkste stappen om je voeten gezonder te maken. Dit kan je doen door bijvoorbeeld Havaiana slippers te dragen. Ze kunnen dan even tot adem komen, en zich herstellen van je donkere schoenen. Ook is het regelmatig insmeren van je voeten met een crème zeer aan te raden, en natuurlijk moet je goed je voeten droog maken na het douchen, om infecties te voorkomen.

Voeten insmeren is heel belangrijk

Als je van plan bent het strand op te zoeken deze zomer dan is het belangrijk om een goede zonnecrème te kopen. Helaas vergeten veel mensen hun voeten in te smeren, terwijl dit juist een van de meest kwetsbare onderdelen is van je huid. Zeker als je onbeschermde schoenen draagt zoals Havaiana slippers moet je goed je de bovenkant van je voeten insmeren. De bovenkant van je voet is een dunne laag huid die onbeschermd is als je slippers draagt. De zee en het zand versterkt de zon, waardoor je nog eerder zult verbranden. Voorkom dus de ellende van verbrande voeten, en smeer je goed in, voordat het te laat is.

Tips om zand van je voeten af te halen

Dat vervelende gevoel van zand op je voeten na een stranddag is iets van veel mensen herkennen. Het zand blijft behoorlijk plakken als het nog nat is. Gelukkig is hier een handige oplossing voor, namelijk baby poeder. Door babypoeder op je vochtige voeten te strooien zal het zand los laten. De baby poeder absorbeert namelijk al het vocht van zweet, de zee of de zonnecrème waardoor je gemakkelijk en snel schone voeten krijgt. Het werkt meteen, je hoeft alleen maar de babypoeder een beetje in te wrijven en het zand valt er gelijk af. Geen vieze auto meer na een stranddag dus.