Welke bureaustoel ergonomisch kiezen?

2 min gelezen

De bekleding van ergonomische bureaustoelen bestaat vaak uit leer en stof. Ga niet over een nacht ijs als je een bureaustoel ergonomisch wil gaan kopen. Denk bijvoorbeeld dat stoffen bekleding niet zo makkelijk schoon te maken is. Een andere reden waar je rekening mee moet houden is dat mensen soms een allergie voor stofmijt hebben. Maak daarom de juiste overweging. Vinyl anderzijds is uiteraard makkelijker te reinigen. Veel hangt uiteraard ook af van de werkomgeving. Een goede raad. Kies in een bedrijfsomgeving altijd voor een donkere kleur als je een bureaustoel ergonomisch wil aanschaffen. Als je niet goed weet welke stoel je wil kopen, kan je altijd nog vragen of je de stoel kunt uitproberen voor een beperkte tijd.

Het ergonomisch zitvlak

Wanneer je een mobiele bureaustoel ergonomisch zoekt, is het niet onbelangrijk om er eentje te kopen met vijf wieltjes. Dit zorgt voor comfort en de nodige stabiliteit. Wanneer je een stoel uitkiest met minder dan vijf wieltjes, dan boet je sowieso in op vlak van veiligheid. Bij het doelbewust kiezen van een bureaustoel ergonomisch moet je zien dat de stoel makkelijk keert en draait. Belangrijk is dat het zitvlak voldoende ondersteuning krijgt. Daarom zijn de afmetingen van het zitvlak heel belangrijk. Daarnaast moet het zitvlak voldoende diep zijn zonder dat de knieholte onder druk komt te staan.

De prijs van een bureaustoel ergonomisch

Het prijskaartje van een bureaustoel ergonomisch schommelt van enkele honderden tot enkele duizenden euro. De vraag is hoeveel budget je aan een stoel wil spenderen. Een kwaliteitsvolle bureaustoel ergonomisch zal je moet bekijken vanuit de invalshoek van een slimme en duurzame investering. Je moet het zien hoeveel een bureaustoel per uur gaat opbrengen in de toekomst. Daarnaast bevordert het de gezondheid van de werknemer. Het is heel belangrijk een bureaustoel ergonomisch te overwegen die in de hoogte makkelijk verstelbaar is. Wanneer de bureaustoel door verschillende mensen gebruikt gaat worden zal je wel moeten nagaan of alle zithoogtes bij de gebruikers goed gaan passen.