Waarom een palmboom?

2 min gelezen

Stel je eens voor je hebt recentelijk je eigen huis gekocht in Miami en je hebt besloten je tijd te stoppen in de tuin. Je wilt de buren bewijzen dat ook jouw tuin gezellig en fleurig kan zijn. Je hebt meer dan 500 euro geïnvesteerd in plantenbakken en tuinier gereedschappen. Je bent begonnen om als eerst kruidenplanten zoals basilicum, tijm en munt te planten. Vervolgd door een paar kleurige planten zoals rozen, zonnebloem en orchideeën. Je ziet binnen 3 weken dat de planten aardig aan het groeien zijn en je besluit om ook een palmboom te plaatsen in de tuin. Palm bomen hebben een speciale betekenis in het caribische gebied. De bomen staat voor vrede, liefde en trouw. Verder geven palmbomen kokosnoten, een lekkere vrucht te eten om de dorst te lessen tijdens de hete periode in Curaçao. Dit is een boom dat je het gevoel gaat geven alsof elke dag een vakantie is. De leuke sfeer dat deze boom met zich meebrengt gaat geen andere boom kunnen doen.

Waarop moet ik letten?

Het planten van een boom komt met veel positieve energie alleen heeft het een paar eisen waaraan het moet voldoen. Een van de eisen zijn dat je moet weten wat de kweekmethode is van deze boom. Bepaalde bomen die in een pot worden gekweekt kunnen het hele jaar worden aangeplant. Terwijl bomen die in de grond worden gekweekt kunnen pas begin november worden geplant. Het is belangrijk om de wortels van de boom te beschermen met lappen stof tegen de uitdroging en beschadiging wanneer er geen sprake is van kluit aarde. Het is handig om een stappenplan te hebben wanneer je jouw palmboom gaat planten. Hou rekening dat de bodem voldoende voeding krijgt, bovendien zorg ervoor dat de grond goed is gespit voor de optimale water doorlating. De beste voedingsstoffen hangt af van wat voor boom je gaat planten.

De physiologische eigenschappen van kokosnoot

De vrucht kokosnoot van de palmboom komt met veel gezonde voordelen. Een van ze is je kan met de vetten van het vlees je eigen crème maken. Dit houdt de huid lekker zacht en voorkomt uitdroging, het geeft je huid een zekere shine na het insmeren. De olie van een kokosnoot wordt vaak gebruikt in de Surinaamse keuken, de omega 3 vetzuren van de vrucht zorgt voor een unieke smaak aan de gerechten. Kokosolie is goed voor je cholesterol gehalte, omdat het goed cholesterol bevat. Kokosolie is goed voor de weerstand, omdat het schimmel- en bacteriedodend is.