Wat is glasfolie en waar wordt het voor gebruikt?

1 min gelezen

De term glasfolie heb je ongetwijfeld wel eens voorbij horen komen. Maar weet je ook wat het is? Glasfolie wordt steeds vaker gebruikt, met name in grote steden en smalle straten. Lees hier alles over glasfolie en wanneer je het nodig hebt.

Geen pottenkijkers

Glasfolie

In eerste instantie is glasfolie precies wat de term aangeeft: folie dat bedoeld is voor op glas. Met glas worden met name ruiten bedoeld. Dit folie kun je op ramen plakken. Het wordt in eerste instantie veel gebruikt om te voorkomen dat mensen naar binnen kunnen kijken. Eenzijdig glasfolie zorgt ervoor dat je niet van buiten naar binnen kan kijken. De persoon die binnen zit kan echter wel naar buiten kijken. Tweezijdig glasfolie kun je van beide kanten niet doorheen kijken. De persoon die buiten staat zit dus niets binnen maar de persoon binnen kan ook niet naar buiten kijken.

De reden dat glasfolie zo populair is in grote steden is omdat de straten in Nederlandse steden nogal nauw zijn. Als je dan op de bewoonde grond woont, kun je zo bij de overburen naar binnen kijken de hele dag. Hetzelfde geldt voor mensen die langs je huis lopen op straat: ze kijken allemaal toch even naar binnen. 

Glasfolie

Decoratie

Met glasfolie zorg je ervoor dat je de privacy hebt die je verlangt. Maar dat is niet de enige functionaliteit van dit materiaal! Het wordt ook vaak gebruikt ter decoratie. Bijvoorbeeld voor een bedrijf die hun gevel extra flair willen geven.