Dit leverde een kilo goud kopen ons op

4 min gelezen
Goud verkopen

Twee jaar geleden kwam mijn grootvader te overlijden. Hij was eigenaar van een groot bedrijf in de detailhandel: hij was het bedrijf zelf gestart in de jaren ‘50 van de vorige eeuw, en bezat op het moment van zijn overlijden verschillende panden en liet een florerend bedrijf na. Gezien het feit dat mijn vader de behoefte niet voelde om als directeur aan te treden, was het na lang beraad de beste keuze om het bedrijf van mijn opa te verkopen. De reden waarom was verdrietig, maar we kwamen ineens met een groot geldbedrag te zitten. Deze erfenis was van zodanige grootte, dat we er al gauw achter kwamen dat we iets moesten doen met dat geld, zodat het ons misschien op langere termijn nog meer kon opleveren. We gingen met onze notaris in gesprek, en begonnen de verschillende opties weg te strepen.

Goud verkopen

Het eerste dat ons duidelijk werd was dat het geen zin had om het grote bedrag op de bank te laten staan. De rentes waren op dat moment al erg laag, en later zou blijken dat de rente soms zelfs naar het nulpunt verder zou zakken. Een andere optie was investeren in vastgoed of een goedlopend bedrijf opkopen. Maar dat hadden we in feite net achter de rug. Een van de motivaties om grootvaders bedrijf te verkopen was juist dat we niet dagelijks betrokken wilden zijn bij het wel en wee van een onderneming, en we in deze onrustige tijden niet wilden speculeren. Bovendien hebben mijn ouders een mooi huis, en mijn broers en ik hebben onze zaken ook redelijk op orde. We voelden dus geen interesse in vastgoed. En toen kwam het verlossende antwoord uit onverwachte hoek: de vader van een familievriend was eigenaar van een juwelierszaak en had daarnaast een eigen goudhandel. Van hem kregen we de gouden tip: overweeg goud kopen. Het idee sprak ons direct aan, en we gingen kijken naar de mogelijkheden.

Klassieke investering

Naarmate we ons meer begonnen te informeren over goud kopen, merkten we hoeveel kennis daarover beschikbaar is. Uiteraard op het internet, maar we hebben ook verschillende goudhandelaren uitvoerig gesproken over de mogelijkheden. Waaronder de vader van die familievriend. Er kwamen meerdere goede redenen voor ons om te kiezen om goud te kopen. De eerste was de waardevastheid van het goud. Toen we keken naar welke koers goud in de afgelopen honderd jaar had gevaren, bevestigde dat ons gevoel dat de goudwaarde van alle tijden is, en niet zo onderhevig aan trends, economie en politiek. De tweede reden was de vele verschillende vormen en mogelijkheden van de goudhandel. We konden veel geld investeren in een enkel stuk goud, of kiezen voor kleinere hoeveelheden (in de vorm van gouden munten, bijvoorbeeld). Maar de derde reden was doorslaggevend voor ons: in de loop der millennia zijn honderden culturen ons voorgegaan. Het voelde simpelweg goed om te investeren op een manier die keer op keer duurzaam is gebleken in de tijd. Vooral mijn vader vond het fijn om aan vrienden te vertellen dat hij hetzelfde met zijn geld deed als de rijke romeinen vroeger. 

Zelf ben ik wat nuchterder ingesteld, maar ik moet toegeven dat ik geld investeren in goud beter en leuker vind dan geld steken in nieuwerwetse, abstracte projecten. Het voelt goed om iets concreets in handen te hebben; deze manier van investeren is eigenlijk de klassiekste vorm die er is. Na een korte periode van gesprekken en het vergelijken van mogelijkheden was het moment van de aankoop daar: we kochten een kilo goud. Onze eerste kilo, want vorig jaar hebben we nog drie kilo goud gekocht.

Goud verkopen

Goede goude resultaten

Na de afronding van het aankoopproces en toen na onze eerste kilo goud kopen het goud veilig opgeborgen lag in een kluis, merkten we al resultaat. Het eerste positieve resultaat was ons gerustgestelde gevoel. We merkten direct hoe prettig het was om te weten dat je geld verzekerd ligt, dat, wat er ook gebeurt, we financieel voorbereid waren op hoe de toekomst ook uit zou pakken. Maar na een kwestie van maanden zagen we al hoe de stijging van de goudprijs voor ons positief uit zou pakken: er was al sprake van een kleine hypothetische winst. En we wisten dat we dit goud niet op de korte termijn weer zouden verkopen: daar zouden tientallen jaren overheen gaan.

We hebben nu in totaal voor tweehonderdduizend euro goud gekocht, we zijn dus eigenaar van vier kilo goud. En het leuke is dat daar nu al bijna tienduizend euro winst aan hangt. In iets meer dan een jaar tijd. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee, vooral als we beseffen hoeveel het ons zou hebben opgeleverd als we ons geld op de bank hadden gezet. En het mooiste is: we hebben er geen omkijken naar. We zijn niet van plan op korte termijn te verkopen, en hoeven ons er eigenlijk pas weer over een aantal jaar mee bezig te houden. Al moet ik toegeven dat ik het zo leuk vind om te kijken hoe hard de goud prijzen stijgen, dat ik me er meer mee bezig houd dan ik van tevoren had ingeschat.

Wij raden het iedereen aan

Goud kopen is in onze ervaring een manier van investeren die zeer aan te raden is. Je kunt je geld op een makkelijke, veilige wijze een winstgevende toekomst geven, zonder dat je daar veel tijd aan kwijt bent. En bovenop al deze redenen geeft het ons als familie een geruststellend gevoel dat onze financiële toekomst zeker is. En op veler verzoek: het bedrijf waar wij uiteindelijk mee in zee zijn gegaan is www.contant-inkoop-goud.nl. Kijk zelf op hun website, of neem even contact met ze op voor meer informatie.