Waarom moet je altijd een draagbare oplader in je elektrische auto hebben?

2 min gelezen

De auto-accu levert de stroom voor de elektronische componenten van de auto, daarom zijn draagbare opladers super belangrijk. Het levert ook stroom om de motor te starten en laadt de batterij van uw elektrische auto op. Dit betekent dat als je geen draagbare oplader hebt, je een lege batterij of een lege benzinetank kunt krijgen. Een auto-accu is een loodzuuraccu. Het bestaat uit loden platen, looddioxide, water en zwavelzuur. De platen worden ondergedompeld in zwavelzuur zodat er een elektrische stroom tussen kan vloeien. Wanneer u met uw auto rijdt, stroomt deze elektrische stroom van uw dynamo naar uw batterij via een draad die een positieve kabel wordt genoemd. De stroom veroorzaakt een chemische reactie die een elektrische lading creëert die in je batterij wordt opgeslagen totdat je hem weer nodig hebt.

Wat moet je doen als de accu leeg is van je elektrische auto en je kunt hem niet opladen? 

Dat is precies wat een bedrijf zoals Soolutions probeert op te lossen voor hun klanten. Als je elektrische auto leeg is en je kunt hem niet opladen, dan kun je het beste een plek zoeken waar je hem wel kunt opladen. Dit kan een openbaar laadstation zijn of het huis van een vriend. U mag niet met uw auto rijden als deze geen accu heeft, omdat dit schade aan de auto en het elektriciteitsnet veroorzaakt.

Kun je tegenwoordig overal naartoe met je elektrische auto?

Elektrische auto’s worden steeds populairder. Ze zijn schoner, goedkoper in gebruik en stiller dan voertuigen op gas. Maar kun je je elektrische auto overal mee naartoe nemen? Het antwoord is ja! Er zijn een paar beperkingen, maar er zijn veel plaatsen waar u met uw elektrische auto heen kunt. Zo zijn er geen tankstations nodig in het centrum van Parijs, waardoor het mogelijk is om zonder problemen elektrisch te rijden in Parijs.