Speelgoed voor je trouwe vriend

3 min gelezen

Als goede baas wil je natuurlijk dat je hond ook geniet. Je viervoeter beschikt over veel energie en zal deze niet alleen kwijtkunnen door te gaan wandelen. Zeker als het nog een puppy is, zul je veel met je hond spelen. Zo leert hij de wereld ontdekken en kunnen jullie samen dingen ondernemen. Voor zowel samen als voor de hond alleen is er veel speelgoed te vinden. Dit kun je aanschaffen in de dierenspeciaalzaak, maar ook via een webwinkel. Zie je zoveel speelgoed dat je niet meer weet wat je het beste kunt kiezen? Raadpleeg dan Tinki.nl . Op deze site vind je een compleet aanbod van speelgoed en zij kunnen je advies geven in de keuze voor het speelgoed dat het beste voor jouw hond geschikt is. Je kunt zelf zoeken naar speelgoed dat je leuk lijkt, maar ook aangeven wat jij belangrijk vindt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een bepaalde prijs, grootte of materiaal waarvan het speelgoed gemaakt is en dan krijg je een overzicht van speelgoed dat beschikbaar is.

Kies het juiste speelgoed
Bij het kiezen van het juiste speelgoed voor je hond is het vooral belangrijk dat je iets uitzoekt waar je hond graag mee speelt. Het is slim om eerst het een en ander uit te proberen voordat je overgaat tot de aanschaf van (duurder) speelgoed. De ene hond speelt graag met een bal, de andere wil liever in een zwembad zitten. Als je eenmaal weet wat je hond (en jij ook) leuk vindt om te doen, dan kun je daar leuke spulletjes voor kopen. De keuze in speelgoed blijft groot, maar dan wordt het al wat makkelijker. Een paar voorbeelden van speelgoed dat populair is, zijn de volgende attributen.

Ballen, ballen en nog eens ballen
Ballen heb je werkelijk in alle soorten en maten. Als je een wat kleinere hond hebt die graag met een balletje in zijn bek rondsjouwt, is het niet zo handig om een bal aan te schaffen die bijna groter is dan de hond. Spelen met een bal is wel leerzaam voor je hond. Je hond leert zo commando’s kennen en volgen en apporteren. Niet alle speelgoed hoeft leerzaam te zijn, het kan ook gewoon ontspannend werken voor zowel je hond als jou om samen te spelen.

Frisbees, flostouwen, werpstokken
Speelgoed dat je kunt weggooien en dat je hond dan apporteert, wordt vaak ook erg gewaardeerd. Voorbeelden hiervan zijn frisbees, flostouwen (ook uiterst geschikt om je hond flink in te laten bijten of op te laten kauwen) en werpstokken waarmee je een bal weg kunt slingeren.

Sterk speelgoed
Weet je al wat je hond leuk vindt maar wil je viervoeter nog wel eens iets slopen binnen korte tijd? Kies dan voor een stuk speelgoed dat sterker is en langer meegaat. Deze spulletjes zijn over het algemeen wel wat duurder maar omdat ze veel langer meegaan, ben je uiteindelijk goedkoper uit en hoef je niet steeds iets nieuws aan te schaffen. Dat is beter voor jouw portemonnee maar ook voor je hond, omdat deze anders voortdurend zijn favoriete speelgoed verloren ziet gaan.