Hoe creëer je meer ruimte thuis

2 min gelezen
overkapping tuin Verasol

Het maakt niet uit hoe groot of klein je huis is op de plattegrond. Een groot huis die verkeerd in is gericht kan kleiner voelen dan een huis die ruim en licht in is gedeeld maar misschien minder vierkante meter heeft. Er zijn heel veel opties om je huis lichter en groter te laten voelen en lijken. Je kan bijvoorbeeld compleet nieuwe meubilair uitkiezen en het anders inrichten, maar je kan ook denken aan  een overkapping tuin van Verasol. We zetten hier de ideeën voor je op een rijtje. 

overkapping tuin Verasol

Meubels verplaatsen

Het helpt al ontzettend om zoveel mogelijk natuurlijk licht in je kamer te hebben. Zet dus geen hoog meubilair dicht bij ramen en kies lichte gordijnen of rolluiken die het raam zo min mogelijk blokkeren. Je wilt ook je muren zo licht verven als kan, natuurlijk is wat kleur hier en daar mooi maar probeer het gelimiteerd te houden aan een muur uit de vier. Een extra tip zijn spiegels. Spiegels geven altijd onbewust het gevoel van meer ruimte, maar als je ze op de juiste plek neerzet dan kunnen ze ook licht weerkaatsten. Je zult meteen het verschil merken in huis als je spiegels tegenover ramen neerzet. 

Overkapping

Je kan ook in de tuin uitbreiden. Dat hoeft niet meteen een soutterain te zijn, je kan ook gewoon een overkapping maken. Zo kan je al als het een beetje warmer is buiten zitten. Ook als het regent. Dit zal je ook meteen het gevoel van een hele extra kamer geven. En in de zomer zal je sowieso in je nopjes zijn.