Duurzaam wonen: Tiny House Nederland of zonnepanelen

2 min gelezen
Tiny house Nederland

Duurzaamheid is tegenwoordig erg belangrijk in de wereld en er wordt erg veel aandacht aan besteed op alle gebieden. Duurzaamheid is ervoor zorgen dat de invloed van de activiteiten geen blijvende schade aanricht aan het milieu, zodat toekomstige generaties er nog gebruik van kunnen maken. Er zijn tegenwoordig verschillende manier om duurzamer te leven. Een voorbeeld van duurzaam leven is een Tiny House Nederland

Tiny house Nederland

Tiny House

Een Tiny House is een erg snel te bouwen en klein huis om te leven met alleen de dingen die je echt nodig hebt. Je gaat een simpeler leven leiden en je ecologische voetafdruk verkleinen als je gaat wonen in een tiny House. Minder plek voor spullen betekent een afname van je ecologische voetafdruk. Je bent namelijk sneller klaar met opruimen en je houd geld en tijd over voor wat je echt belangrijk vindt. Je maandlasten zullen veel minder zijn en je gaat veel meer naar buiten. Je zal vooral zelfvoorzienend leven, omdat je maar een klein oppervlakte van elektriciteit en warme hebt. Omdat deze oppervlakte zo klein is, is het opwekken van energie met zonne-energie erg haalbaar.

Zonnepanelen

Een zonnepaneel is een paneel dat een deel van de fotonen uit het zonlicht omzet in elektriciteit. De zonne-energie die zo wordt opgevangen is een vorm van duurzame energie. Het zorgt ervoor dat je duurzame energie gebruikt in plaats van normale elektriciteit. Het enige wat je nodig hebt om elektriciteit te maken, is de zon. Dit is natuurlijk erg duurzaam en zorgt voor veel minder kosten op je energierekening. Het is een eenmalige investering die je er na een paar jaar al uit hebt gehaald door als je bespraken op je energierekening.