Stevig en betrouwbaar bouwen

2 min gelezen
Betonnetten

Wil je een stevige fundering bouwen om een woning of ander gebouw op te bouwen, dan kun je niet om het gebruik van betonijzer heen. Om te zorgen dat vloeren belast kunnen worden, en de trekkrachten opgenomen worden wordt er gebruik gemaakt van betonnetten. Deze netten zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en diameters om te kunnen voldoen aan de gestelde eisen, niet ieder bouwwerk heeft dezelfde belasting van vloeren of wanden. 

Vloer in een fabriek

Niet iedere vloer is gelijk, naarmate de belasting van een vloer wordt er bepaald door de constructeur welke betonnetten er gebruikt moeten worden. Je kunt je voorstellen dat de vloer van een woning, minder belast wordt dan een vloer in een fabriek waar machines op komen te staan en met heftrucks rondgereden wordt. Een vloer die meer belast wordt, zal over het algemeen meer betonijzer en een grotere diameter ijzer moeten hebben. Ook kan de maaswijdte van een vloer een rol spelen bij de belasting. Laat altijd door een specialist de belasting berekenen. 

Betonnetten

Meerdere doeleinden

Tegenwoordig worden betonnetten niet alleen meer gebruikt om bouwwerken te maken, steeds vaker komen we de netten ook tegen in de tuin. Maar ook als muurdecoratie tegen de schuur, door er prachtige beplanting tussen te laten groeien maak je van je saaie stenen muur een mooie groene oase. Op deze manier wordt het gebruik steeds meer, en steeds komen er andere voorwerpen bij waar de netten voor gebruikt worden. Zoek je een bepaalde soort of formaat, kijk dan snel in de webshop van betonstaal.nl voor de mogelijkheden.

Meer berichten