Off topic: wat is no cure no pay incasso?

2 min gelezen

no cure no pay incasso

Voor de mensen die nog niet bekend zijn met een pre incasso, adviseer ik ze om dit artikel eens door te lezen. Ik wil vandaag dag ook afwijken van de onderwerpen die ik normaal met jullie deel. Dit om meer diepgang te creëren en zo een breder publiek aan te spreken. De meeste informatie heb ik overigens vergaart via de website billincasso.nl. Mijn vader die ondernemer is heeft door de jaren heen meerdere malen gebruik gemaakt van de diensten van dit incassobureau. Volgens hem is dit dan ook een van de betere bureaus in Nederland. Mijn vader zit nu inmiddels al zo’n veertig jaar in dit vak, dus kan er wel gesteld worden dat hij hier een kijk op heeft. Zelf koos hij echter altijd voor de methode no cure no pay incasso, hier kom ik dadelijk nog op terug.

0502032145_154_vordering indienen

Bruikbare informatie

Stel jij hebt een klant die de betaling steeds maar uitstelt. Dit is natuurlijk een vervelende kwestie. Wanneer deze dan steeds onbetaald blijft, stuurt Bill Incasso namens jou een pre incasso brief. Deze brief wordt ook weleens een kostloze laatste aanmaning genoemd. De klant of debiteur heeft in dit geval nog 7 of 14 dagen de tijd op om de factuur te voldoen.

billHet kan altijd voorkomen dat er door miscommunicatie bepaalde rekeningen of facturen over het hoofd worden gezien. Vandaar dat dit incassobureau op vriendelijke wijze deze brief stuurt. Het is dan ook de bedoeling dat alle partijen dit traject op een goede manier afsluiten. In de pre incasso brief wordt medegedeeld dat indien er niet alsnog betaald wordt, de factuur uit handen wordt gegeven aan Bill incasso.

In dit geval kun je gebruik maken van no cure no pay incasso. Jij betaalt in dit geval alleen voor de diensten van Bill indien de klant zijn factuur ook betaald.

 

Meer berichten