Natuurlijk, Otoplastiek

1 min gelezen

Een otoplastiek is een oordopje speciaal aangepast aan jouw oor. Zoals je je voeten beschermt tegen de sneeuw met goede schoenen, zo dien je ook je oren te beschermen tegen hard geluid. Je oren hebben immers zelf geen natuurlijke bescherming. Een otoplastiek zal je bij een groot aantal activiteiten helpen je beter te kunnen focussen of juist meer te genieten. Denk bijvoorbeeld aan een motorrijder en een festivalganger.

Een otoplastiek: de juiste maat

Goede gehoorbescherming wordt steeds belangrijker. Er komen meer verschillende soort oordopjes op je markt en je kunt ze bij bijna elk concert naast de kassa zien liggen. Daarnaast is het op bepaalde plekken zelfs verplicht om oorbescherming te dragen, zoals in de bouw of op de schietbaan. En niet alleen bij hard geluid, grote druk om de oren zoals bij harde wind of een duik van de hoge sprinkplank kunnen gehoorbeschadiging teweeg brengen. Om te voorkomen dat je de rest van je leven een hoge pieptoon hoort, of juist helemaal niets, gebruik je een otoplastiek. 

Waar koop ik mijn gehoorbescherming
Op maat gemaakte oorbeschermers koop je bij een audicien of een gehoorbeschermingsspeciaalzaak. In speciaalzaken vindt je vaak een ruim assortiment oordoppen terug: voor het zwemmen, slapen, werken, schieten of motorrijden. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in de collectie van Audinc. Een goede otoplastiek kost wat meer dan een universeel oordopje, maar zal jaren mee kunnen gaan. Het enige wat je hoeft te doen is hem na gebruik even schoonmaken.