Musee Lalique een pracht museum!

1 min gelezen

Bent u van plan om met familie of vrienden een museum te bezoeken? Dan zijn wij de oplossing. Musee Lalique is een betoverend museum die gewijd is aan de juwelen- en glaskunsten van René Lalique. René Lalique is de da Vinci onder de Juwelen- en glaskunsten in Nederland. In het museum staan ook verschillenden kunstwerken tentoongesteld van Jan Doorop. De bezoekers kunnen in Musee Lalique gebruik maken van touchscreens om de gedetailleerde kunstwerken van René Lalique te bewonderen.

Wie is René Lalique ?

René Lalique was een kunstenaar tussen de periode van 1860 tot 1945. Hij staat bekend omdat hij zijn verschillenden werken vervuld met symbolieke en geheime details. De carrière van René Lalique begon in 1860 waar hij begon met het vervaardigen van juwelen, daarna groeide hij door naar glaswerken.

Bereikbaarheid

Musee Lalique is een fascinerende museum in Doesburg aan de gasthuisstraat, we zijn makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Voor de mensen die met de auto komen zijn er parkeergelden in de gehele binnenstad. Let op u in de gehele binnenstad geldt betaald parkeren!  Musee Lalique is op maandag gesloten maar is van dinsdag tot zondag open voor bezoekers van 12:00 tot 17:00.