Het ontstaan van T. LeClerc

2 min gelezen

T. LeClerc is een bekend make-up merk, dat al decennialang bestaat. Het begon ooit met één bijzonder make-up product, maar inmiddels biedt het Franse merk een ruim assortiment aan producten aan. Met de producten kun jij je huid, ogen, nagels en lippen op de gewenste manier opmaken. Wat T. LeClerc zo bijzonder maakt, is dat de producten ook geschikt zijn voor de gevoelige huid.  

De oprichter

Théophile LeClerc was een bekende apotheker in zijn tijd. Zijn liefde voor kunst en schoonheid zorgde ervoor dat hij veel experimenteerde. Tijdens één van zijn experimenten creëerde hij een uitzonderlijk lichte Japanse rijstpoeder met een matterend effect en was het merk T. LeClerc geboren.

Geschiedenis T. LeClerc

LeClerc is opgegroeid in een familie van schilders en kunstenaars waardoor hij zelf ook een bewonderaar werd van kunst en schoonheid. Daarnaast had hij een fascinatie voor schoonheidsproducten. In 1881 opende hij zijn eigen apotheek in het hart van Parijs, in de buurt van de Place de la Madeleine. In de kelder van zijn apotheek was hij veel aan het experimenteren met het ontwikkelen van nieuwe schoonheidsproducten. Tijdens één van deze experimenten creëerde hij een lichte Japanse rijstpoeder. Zo is hij begonnen met zijn eigen lijn T. LeClerc.

De rijstpoeder waar LeClerc mee is begonnen is een ultrazachte en comfortabele poeder op basis van Japanse rijstmeel. Deze poeder was gelijk erg populair onder de Parijse vrouwen. Dit zorgde ervoor dat het merk direct aandacht kreeg en de productlijn uitgebreid kon worden.  

Verschillende producten

Tegenwoordig zijn er 30 verschillende tinten van de loose powder verkrijgbaar. Ook zijn er nog veel meer producten aan het assortiment toegevoegd. Het merk verkoopt nu ook make-up en accessoires voor de ogen, huid, nagels en lippen. Kies bijvoorbeeld voor de foundations die je huid er egaal en natuurlijk uit laten zien, of voeg kleur toe door oogschaduws, lippenstift of nagellak aan te brengen. De mogelijkheden zijn eindeloos en jij bepaalt elke dag weer voor welke look je gaat. Alle producten worden verpakt in een chique en stijlvolle verpakking. Je herkent de producten meteen hieraan. T. LeClerc is een exclusief merk dat de perfecte aanvulling biedt op een behandeling in de salon. Het merk is nu nog steeds zo populair als toen het net opgericht was. Bekende actrices, modellen en visagisten maken gebruik van deze geweldige producten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de make-up producten wereldwijd verkrijgbaar zijn.