Burgerparticipatie in een Gemeente

2 min gelezen
gemeentepeiler

Iedere gemeente kan burgerparticipatie op iedere manier gebruiken, maar veel mensen weten niet wat burgerparticipatie is. Burgerparticipatie is een heel breed begrip die wordt gebruikt voor mensen die meedenken met de Gemeente en werk van hun afnemen zonder geld daarvoor te vragen. De mensen die dit doen zijn de kern van de gemeente waar ze in wonen. Deze mensen voelen zich betrokken wat er in de omgeving gebeurd. Ze denken mee met de mensen die zeggenschap hebben. Om meer van dit soort mensen te trekken hebben gemeenten allerlei platformen gemaakt waar je jouw mening kan geven over verschillende wijken en dingen die er gaande zijn. Gemeente Pijler is zo een platform. Je kan hier als bewoner van een gemeente je stem laten horen.

Burgerparticipatie

Waar staat Gemeente Pijler voor

Gemeente Pijler is begonnen met het aanbieden van zijn software aan gemeenten, omdat ze vonden dat ze zelf merkte dat er in hun gemeente veel te weinig ontwikkeling plaatsvindt. Ze wilden hun stem laten horen alleen ging dit niet goed of ze luisterde niet of ze hoorde het wel maar deden ze er niks mee. Om deze reden hebben ze deze software ontwikkeld waar iedereen in de gemeente zijn mening kan geven. Ze hebben begrip gecreëerd tussen inwoner en zijn overheid. 

Burgerparticipatie

De website 

De website van Gemeente Pijler zit goed in elkaar. Alles wat je nodig hebt als inwoner of overheid kan je hier zien. Er wordt duidelijk uitgelegd hoe het in zijn werk gaat en wat je precies moet doen om je mening te kunnen geven. Ook hebben ze een blog met allerlei informatie en voorbeelden van gemeenten waar het gebruikt wordt. Verder staat er ook allerlei informatie over hoe gemeenten werken en wat burgerparticipatie precies inhoud.