Verzorg je huid

2 min gelezen

Als we de keuze voor natuurlijke en biologische cosmetica zouden moeten rechtvaardigen, zouden twee argumenten volstaan. Ten eerste zijn ze heel goed voor de gezondheid. Naast de esthetische voordelen hebben biologische cosmetica in hun samenstelling bronnen die rijk zijn aan vele soorten voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en secundaire metabolieten, die belangrijk zijn voor ons lichaam in zijn geheel.

Ten tweede gebeurt de productie van natuurlijke gezichtsverzorging vanuit een rationeel gebruik van natuurlijke hulpbronnen en het behoud van het milieu, met andere woorden, zij genereert minder sociaal-milieu-impact.

Dit debat over veranderende gewoonten is niet van de laatste tijd en zal in de komende jaren nog veel sterker worden. Dit is een gevolg van de transformaties (natuurlijke en gedragsmatige) die de hele wereld heeft doorgemaakt.

Natuurlijke gezichtsverzorging: zonder chemicaliën

Verschillende studies hebben er reeds op gewezen dat ongeveer 60% van de stoffen die met de huid in contact komen, in de bloedbaan terechtkomen. Het zijn juist de industriële cosmetische lijnen die de aandacht verdienen, aangezien zij synthetische chemicaliën en aardoliederivaten in hun formules verwerken. De opeenhoping van chemische en onbekende samenstellingen in ons lichaam zal zeker resulteren in verscheidene gezondheidsschade.

Natuurlijke en biologische gezichtsverzorgingsproducten worden daarentegen geproduceerd zonder conserveringsmiddelen of kunstmatige geurstoffen, zonder parabenen of siliconen, zonder genetisch gemodificeerde of bestraalde ingrediënten, zonder petrochemische of dierlijke derivaten, zonder zware metalen, en worden niet op dieren getest.

Voordelen voor de huid

De indicatie is nog stelliger voor mensen met een gevoelige huid. Juist omdat ze met natuurlijke ingrediënten zijn samengesteld, passen biologische cosmetica zich onmiddellijk aan het lichaam aan, zodat ze optimaal worden opgenomen en de kans op allergische reacties vrijwel nihil is.

De voordelen strekken zich ook uit tot het milieu, aangezien bedrijven die biologische cosmetica produceren, er alles aan doen om hun producten in volledig recycleerbare en biologisch afbreekbare verpakkingen op de markt te brengen.

Gewoonten veranderen

Gewoonten veranderen die al jaren deel uitmaken van onze routine is geen eenvoudige opgave. Maar nadenken over u levensstijl en u opvattingen over trend, gezondheid en welzijn is een uitstekende eerste stap.

Meer en meer merken we een strengere keuze met betrekking tot wat we eten en drinken. We gaan op zoek naar gezonder voedsel en beginnen bewerkt, ingeblikt, vetrijk voedsel te mijden. Waarom zouden we deze zorgvuldige selectie – en veel gezonder – niet uitbreiden tot natuurlijke gezichtsverzorging?

De biologische zepen, bijvoorbeeld, vervangen perfect de geïndustrialiseerde zepen en bevorderen toch een natuurlijke peeling, die de dode cellen verwijdert, diep reinigt, inwerkt op de eliminatie van vlekken, littekens, en bovendien de elasticiteit van de huid teruggeeft. Het is zo dat we moeten denken en malefícios vervangen door voordelen.