Tips voor effectief gebruik van de E-sigaret om te stoppen met roken

1 min gelezen

Het is allereerst belangrijk dat mensen die willen stoppen met roken beseffen dat het overstappen op e-sigaretten geen garantie is voor het stoppen met normale sigaretten. Sterker nog, 85% van de rokers die zijn overgestapt zijn niet volledig gestopt met roken. Het is daarom belangrijk om een goed plan van aanpak te hebben. In dit artikel staan een paar belangrijke punten die hierbij kunnen helpen.

Nicotineverslaving

De grote boosdoener bij verslaving aan roken is nicotine. Door de lichamelijke afhankelijkheid aan dit stofje blijven mensen roken ondanks dat ze weten dat het slecht voor hun is. Het grote voordeel aan de E-sigaret is dat de hoeveelheid nicotine kan worden afgebouwd. Hierdoor kan de lichamelijke afhankelijkheid aan dit stofje langzaam minder worden. Het is daarom verstandig om vullingen van de elektronische sigaret met een steeds lager nicotine gehalte aan te schaffen. Bij elektronische sigaretten is het mogelijk om af te bouwen tot een nicotine gehalte van 0.

Geniet maar ‘’Vape’’ met mate

Het is uiteraard niet de bedoeling dat door de overstap op de elektronische sigaret de kosten van het roken alsnog omhoog gaan. Het is daarom belangrijk om ook voor het gebruik van elektronische sigaretten duidelijk afspraken met jezelf te maken over hoeveel capsules er wekelijks maximaal mogen worden gebruikt. Hierdoor zorg je dat je bij de overstap naar de elektronische sigaret niet overcompenseert door de hele dag te ‘’vapen’’. Geniet daarom maar vape met mate.